Mikä?

ToniProductions on vuonna 2015 Espooseen perustettu valo- ja videokuvaukseen keskittynyt toiminimi, joka kuvaa kaikenlaisia tapahtumia juhlista, moottoriurheiluun ja tuottaa mainos-/promovideoita.

Kuka?
Olen Toni Vuohelainen, rento ja iloinen video-alan ammattilainen, määrätietoinen maisema-arkkitehtiopiskelija Aalto-yliopistossa sekä aktiivijäsen opiskelijayhdistys OUBSissa, jossa olen opetellut live- ja monikameratuotantojen tekemistä.

Aloin harrastamaan videokuvausta nauhakameralla vuonna 2009 ja 2011 sain oman hd-videokameran. Tästä harrastukseni alkoi kehittymään ja innostuin siinä määrin, että vuoteen 2014 mennessä pienen kameran rajat olivat tulleet vastaan. Ratkaisu rajoittuneisiin ominaisuuksiin oli hankkia Sonyn HXR-NX3 -ammattitason videokamera. Kyseinen kamera on toiminut työjuhtana nyt jo yli tuhannen tunnin ajan, joiden aikana se on kokenut ääriolosuhteita ja ”nähnyt” monenlaisia tilanteita. NX3:n kaveriksi liittyi vuoden 2018 alussa Sonyn HXR-NX80.

Aloitin valokuvauksen ja hankin Nikon D5100 -järjestelmäkameran vuonna 2012. Kuvauskohteina ovat pääasiassa luonto sekä arjen erilaiset tapahtumat, häät ja muut juhlatilaisuudet. Kalusto on sittemmin päivittynyt Nikon D7200 -järjestelmäkameraan ja vuodenvaihteessa uudeksi pääkameraksi tuli täyskennoinen Nikon Z 6.

Tavoitteenani on jatkuvasti kehittyä paremmaksi kuvaajaksi sekä tuottaa laadukkaita videoita ja valokuvia, jotka toisivat iloa ihmisten elämään muistojen säilyttämisen lisäksi.

Videokuvausharrastuksena pyöritän YouTubessa rallipainotteista kanavaa, jonne tuotan säännöllisesti uusia videoita Suomen eri moottoriurheilutapahtumista. Kaiken kaikkiaan on tullut julkaistua jo yli 300 videota ja Videot -sivulta löydätte niistä muutaman poiminnan.

Kalusto
Sony HXR-NX3 Full HD -videokamera
Sony HXR-NX80 4K -videokamera
GoPro Hero 4 Black

Nikon D7200
– AF-S Nikkor 50mm f1.8G
– AF-S Nikkor 16-85mm f3.5-5.6G ED VR
– AF-S Nikkor 70-300mm f4.5-5.6G IF-ED VR
– Nissin Di622 Mark II -salama

Nikon Z 6 -peilitön täyskennoinen järjestelmäkamera
– Nikkor Z 50mm f1.8 S
– Nikkor Z 24-70mm f4 S

DJI Ronin S -gimbal kuvanvakaaja

Blackmagic Design ATEM Mini -hdmi mikseri

Mikit: Audio-Technica BP4025 -stereomikrofoni, Sony ECM-VG1 -lyhyt haulikkomikrofoni, Boya BY-WM8 Pro-K1 -langaton nappimikki ja lähetinpari.